Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Ανδρέα Λόλη στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή




ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΛΗΣ
Γεννήθηκε το 1970. Aπό τα πρώτα ήδη χρόνια της ζωής του διαφαίνεται η καλλιτεχνική κλίση και το έντονο ενδιαφέρον του για τα εικαστικά. Tα πρώτα μαθήματα γλυπτικής τα διδάσκεται από τους δασκάλους του Στέφανο Παπαμιχαήλ και Γρηγόρη Kωστάκη. Tο 1991 εγκαθίσταται στην Aθήνα.
Tο 1995 εισάγεται στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας.
Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιείται και ως βοηθός του καθηγητή Θεόδωρου Παπαγιάννη στο προσωπικό του εργαστήριο. Στο διάστημα αυτό, συνεργάζεται και με άλλους γλύπτες, όπως τον Kώστα Δικέφαλο.
Tο 2002 τελειώνει τις σπουδές του με «άριστα».
 Tο 2005 με υποτροφία του I.K.Y. μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Carrara της Iταλίας, όπου τελειώνει με «άριστα» και βραβεύεται.






























PROSAIC ORIGINS

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΛΗΣ

ΝΕΟΝ 

 Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο και αποσκοπεί στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Ο ΝΕΟΝ δεν περιορίζεται σε ένα μόνον χώρο. Έδρα του είναι ολόκληρη η πόλη, το ευρύτερο αστικό περιβάλλον.

 

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΝ
Δημήτρης Δασκαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Είναι επιχειρηματίας και μέλος του δ.σ. της DAMMA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., εταιρείας επενδυτικών συμμετοχών και διαχείρισης κεφαλαίων.  Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒ επί 8 συναπτά έτη (2006-2014).  Σήμερα είναι επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΒ. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος της BUSINESS EUROPE από το 2013 έως το 2015 και μέλος της Στρογγυλής Τράπεζας Ευρωπαίων Βιομηχάνων (European Round Table of Industrialists – ERT) από το 1998 έως το 2008.  Ως βασικός μέτοχος, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος ηγήθηκε από το 1983 της μεταμόρφωσης μιας οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη VIVARTIA Α.Ε., τη μεγαλύτερη επιχείρηση τροφίμων στην Ελλάδα με ηγετική θέση στην αγορά στα γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, καταψυγμένα τρόφιμα και προϊόντα για εστιατόρια και 13.000 εργαζομένους σε 29 χώρες.  Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος πώλησε τη συμμετοχή του το 2007. Επίσης είναι βασικός επενδυτής του DIORAMA Hellenic Growth Fund, που επενδύει αποκλειστικά στην ελληνική επιχειρηματικότητα, και είναι ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής διαΝΕΟσις, ενός ερευνητικού οργανισμού (think tank) με στόχο την τροφοδότηση του δημόσιου διαλόγου και τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων στην επίλυση κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της Ελλάδας.
 Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι συλλέκτης έργων σύγχρονης τέχνης, Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου (1994). Επίσης, είναι ιδρυτής του ΝΕΟΝ (2013), πολιτιστικού και αναπτυξιακού οργανισμού κοινής ωφέλειας, που φιλοδοξεί να φέρει τον σύγχρονο πολιτισμό κοντά στον σύγχρονο πολίτη, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου. Είναι Αντιπρόεδρος του Board of Trustees του Solomon R. Guggenheim Foundation, Πρόεδρος του Collections Council του Solomon R. Guggenheim Foundation και ενεργό μέλος των παρακάτω συμβουλίων: Board of Trustees του Museum of Contemporary Art, Chicago, Leadership Council του New Museum, Tate International Council και συνιδρυτής του Whitechapel Future Fund. Θεματικές εκθέσεις βασισμένες στη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου έχουν παρουσιαστεί στη Whitechapel Gallery του Λονδίνου (2010-2011), στο Μουσείο Guggenheim Bilbao (2011) και στην Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Σκωτίας, στο Εδιμβούργο (2012-2013). Το 2014 η διεθνής ένωση επιμελητών ΙCI – INDEPENDENT CURATORS INTERNATIONAL απένειμε στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο το Βραβείο LEO 2014 για τη «συμβολή του στην εξοικείωση ευρύτερων κοινών με τη σύγχρονη τέχνη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου